Everfuel og APENTO sætter ny dagsorden med cloud-arkitektur gearet til eksplosiv vækst

”Der var en grund til, at vi ringede til APENTO, da vi skulle starte det hele op for et par år siden,” indleder Mikkel Damgaard Pedersen, IT-arkitekt hos Everfuel.

”Jeg vidste, at vi i løbet af meget kort tid ville befinde os midt i en eksplosiv vækst, hvor tid og IT-kompetencer inden for avancerede teknologier ville blive en afgørende faktor. Der var derfor ingen tvivl om, at APENTO skulle med på rejsen,” uddyber han.

Opbygger IT-infrastruktur fra bunden
Everfuel har som mål at hjælpe verden i transitionen ud af fossile brændstoffer. Virksomheden blev grundlagt i 2019, den bliver børsnoteret i oktober 2020, og godt to år senere er der ca. 90 ansatte. Da Mikkel starter hos Everfuel i foråret 2021, har den nystartede virksomhed et udgangspunkt, som skal løftes markant for at imødekomme de store ambitioner, hvad angår IT og forretningen generelt.

”Med 28 medarbejdere på hver sin computer, en light udgave af en Microsoft 365 og en begyndende, spændende rejse i Microsoft Azure var der plads til at vokse. Det er meget sjældent, at man får lov at prøve at starte IT fra bunden på den måde – vi var ikke tynget af nogen som helst form for legacy,” konstaterer Mikkel.

Cloud first strategi skal understøtte eksplosiv vækst
Microsoft-pakken blev hurtigt konverteret til en professionel version med maksimal sikkerhed, og APENTO hjalp hurtigt med at få planlagt og implementeret flere aspekter af Intune, Autopilot og flere sikkerhedskomponenter til at understøtte Everfuel i væksten.

”Vi fik assistance fra APENTO på overnævnte opgaver med en klar forventning om, at de ville blive udført efter bogen og i den bedste standard – uden at jeg havde behov for at følge op hele tiden. Jeg ved, at APENTO laver sikre løsninger, og det giver ro i maven. Vi har tillid indbyrdes, og vi er afstemt på, hvor vi skal hen med hinanden,” fortæller Mikkel.

Sikkerhedsniveau højere end branchestandarden
I dag, 2 år efter børsnoteringen, er Everfuel i fuld gang med at opbygge Nordeuropas største elektrolyseanlæg, beliggende i Fredericia. Her omdannes vand til brint og oxygen ved hjælp af grøn strøm. Produktionsfaciliteterne drives og udvikles i et avanceret hybrid setup på Everfuels store Azure-platform.

Branchen og arbejdet stiller store krav til sikkerhed, og det stiller selvfølgelig helt særlige krav til Everfuels partnerskaber.

”Det har været helt afgørende, at APENTO har kunnet bidrage med viden og erfaring til at definere dele af sikkerhedsarkitekturen i samarbejde med Everfuel og med afsæt i Everfuels hybride setup,” siger Mikkel.

Strategisk udnyttelse af sikkerhed født ud af skyen
”Via internettet og cloud har vi i dag adgang til sikkerhedsfunktionalitet, som vi ikke ser andre steder, og som vi hele tiden søger at udnytte fuldt ud for at opnå maksimal sikkerhed. Hvorfor gøre vores anlæg handicappet ved at holde fast i fortidens måde at tænke IT, når vi i stedet kan kombinere dette med cloud og derved udnytte sikkerheden fuldt ud,” spørger Mikkel retorisk.

”Vi har APENTO med som en af vores strategiske sparringspartnere på vores sikkerhedsarkitektur for at finde ud af, hvordan vi får løftet vores produktionsfaciliteter og udnytter den sikkerhed, der er født ud af skyen, og får den ned på vores produktionsanlæg.”

APENTO er Danmarks førende på Microsoft
Ifølge Mikkel skiller APENTO sig først og fremmest ud fra mængden af IT-rådgivningshuse på grund af deres brede og stærke kompetencesæt. For eksempel har APENTO bistået som sparringspartner og hjulpet med at udtænke, diskutere og validere avancerede aspekter i Everfuels samlede IT-setup inden for blandt andet kombination af cloud-systemer med lokaler instanser af infrastruktur og IoT-enheder, hvor der specielt har været brug for tredobbelt sikkerhed.

”Det var sandsynligvis ikke blevet lige så godt, hvis ikke APENTO havde været så åbne for at dele deres viden med os. Det er svært at finde et hus i Danmark med en større samling af kerneviden inden for Microsoft-platformen – her taler APENTOs track record for sig selv,” fastslår Mikkel.

”APENTO er Danmarks førende på Microsoft – deres MVP’er og konsulenter er skarpe, de er ofte first movers, og de har en viden, der ikke er til at opdrive andre steder. Selv hos Microsoft er APENTO superanerkendt – for deres MVP-status og i det hele taget for deres høje kompetencer,” tilføjer han.

APENTO flytter hurtigt sine kunder fra A til B
Udover det høje kompetenceniveau sætter Mikkel også pris på APENTOs evne til at arbejde agilt. Ifølge Mikkel er APENTO hurtige til at flytte sine kunder fra A til B, uden det går ud over kvaliteten.

”Everfuel er en virksomhed i vækst, vi løber hurtigt! Derfor kan vi ikke bruge en leverandør, hvor vi skal bruge tid på at følge op, estimere timer, lave kontrakter, tale løsningen frem og tilbage for at ende med en mersalgsløsning… så ville vi ikke lykkes som organisation,” siger Mikkel.

”APENTO har kompetencerne og en no bullshit-tilgang, der gør, at samarbejdet kører fuldstændigt gnidningsfrit. Med APENTO har vi en tillid, der gør, at vi kan bruge vores tid, hvor det er vigtigst.”