Michael Mardahl – 41 år og med 33 års IT-erfaring

Michael Mardahl, 2 x MVP

Cloud Architect Michael Mardahl er en mand med absurd mange certificeringer, som han selv siger. Han er også en mand, der selv har bygget sit hjemmekontor i en tyvefodscontainer og en mand, der har tilrettelagt sit liv, så det giver mest mulig tid med familien i en travl hverdag.

Listen over Michael Mardahls certificeringer er længere end de flestes. Som 41-årig har han allerede mere end 33 års erfaring med computere og IT og var blandt de første herhjemme, der arbejdede intensivt med cloud migration.

Den dag i dag er IT og cloud migration både Michaels speciale og hans passion. Michael har æren af at være 2 gange Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Han har været en del af APENTO siden 2019 og er i dag en central del af APENTO’s tætte netværk af freelance-konsulenter.

Out Of Africa fra Nairobi til Ballerup

Michael er halvt amerikansk og halvt dansk. Han havde en del af sin tidlige barndom i Nairobi i Kenya, inden familien flyttede tilbage til Danmark i firserne.

”Vi fløj hjem på samme fly som Meryl Streep og Robert Redford – de var nemlig lige blevet færdige med at filme Out Of Africa. Min mor var vist ret undervældet over at møde Redford i virkeligheden,” fortæller Michael med et grin.  

Hjemme i Danmark var det naturligt for Michael at udvide sin tidlige interesse for IT med en praktisk orienteret uddannelse.  Michael blev derfor uddannet datafagtekniker og havde DTU som sin første arbejdsplads.

Får projekter til at lykkes i en fart

Gennem en lang karriere som skiftevis IT-chef og konsulent har Michael siden skabt sig et navn som en af de mest erfarne herhjemme, når det gælder cloud og digitale transformationer.

”Jeg har absurd mange certificeringer. Det handler selvfølgelig om, at jeg skal kunne dokumentere, at jeg kan mit kram. Men det handler sandelig også om passion for faget – noget, vi alle deler her hos os,” siger Michael.

”Hos APENTO er vi gode til at komme ind i projekter, hvor tingene skal gå lidt stærkt – alene vores navn, APENTO, kommer jo af det engelske Append-To. Vi er med andre ord nogen, man kan koble på et projekt for at få det til at lykkes i en fart. Kort fortalt er det mit speciale,” fastslår Michael.

Aktiv på Workplace Ninja, MeasureUp og MSEndpointMGR

Sammen med Ronni Pedersen driver Michael Workplace Ninja – en brugergruppe med fokus på Enterprise Mobility og Security.

Michael er også en af bidragsyderne til MeasureUp, hvor han har forfattet eksamensspørgsmål, og han er også en flittig blogger på MSEndpointMGR.com.

”Jeg bliver tit inviteret ud for at holde oplæg på konferencer. Det giver mig muligheden for at rejse, møde mennesker, og indgå i en kvalificeret faglig dialog med andre. Det er noget, der betyder meget for mig, for jeg er nok lidt af et snakkeøre,” siger han.

Finder inspiration til at løse kringlede udfordringer i naturen

I dag bor Michael med sin familie – og sin mor – på en gård ved Ballerup.

”Jeg har anskaffet mig en tyvefodscontainer, som jeg har bygget om, så den ligner et svensk træhus. Det er her, jeg har mit kontor. Jeg finder inspiration og ro i skoven, i at have naturen tæt på mig. Det er sådan, jeg kobler fra, og det er også sådan, jeg finder inspiration til at løse kringlede udfordringer på jobbet,” siger han.

”Min kone går hjemme, så når jeg i forvejen bruger så mange timer på jobbet, som jeg gør, skal der være mulighed for at finde ro og være tæt på min familie. Sådan som jeg har organiseret mig, passer det hele perfekt sammen,” slutter Michael.

Læs Michaels profil på LinkedIn her: https://www.linkedin.com/in/michael-mardahl/